Η αειφόρος καλλιέργεια και η αναγεννητική γεωργία γίνονται πραγματικότητα σε ένα περιβόλι-εστιατόριο στη Βάρη, όπου θα βιώσεις την επιστροφή στη φύση, χωρίς να χρειαστεί να φύγεις από την Αθήνα, και θα απολαύσεις καλοφτιαγμένα σπιτικά πιάτα με υλικά από τη γη που σε περιβάλλει.

Άραγε πως θα ήταν η ζωή εάν ο χρόνος δεν αποτελούσε ζήτημα, εάν δεν τον αντιμετωπίζαμε ως εχθρό αλλά ως φυσικό σύμμαχο, που με το μαγικό του ραβδί κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν στην ώρα τους και με το ρυθμό τους; Όταν έφτασα στο Περιβόλι στη Βάρη το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν πως δεν ήταν «τέλειο». Τι εννοώ; Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα μποστάνια και τα περιβόλια των farm-to-table concepts όπως ακριβώς θα ήταν εικονογραφημένα σε ένα περιοδικό ή ακόμη καλύτερα στο pinterest. Τέλεια σκαμμένο και φρεζαρισμένο χώμα, μικρά ξύλινα φρακτάκια με καλογραμμένα ταμπελάκια για το είδος που φιλοξενούν (εδώ οι τομάτες, εδώ τα μαρούλια, εδώ τα μυρωδικά κλπ), συμμετρικά μονοπατάκια που οδηγούν στις βγαλμένες από παραμύθι λιμνούλες με τα -ασχέτως εποχής- ανθισμένα νούφαρα, στην εντέλεια κλαδεμένα δέντρα κ.ο.κ. Εδώ λοιπόν θα βρεις μαρούλια ανάμεσα στις τομάτες, χοντρό πριονίδι και κομμάτια ξύλου να καλύπτουν το χώμα, ενώ θα διαπιστώσεις πως οι τσουκνίδες δεν ξεριζώνονται με το που κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση, αλλά γίνονται χρήσιμος κρίκος στην αλυσίδα της ζωής στο περιβόλι.