Ελαιοτριβείο Ψυχρής Έκθλιψης

ΦΕΡΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΛΙΕΣ . . .
ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ!

Στο φορητό μας ελαιοτριβείο τελευταίας τεχνολογίας, παράγουμε ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης με πλούσιο άρωμα και γεύση, λαμπερό χρώμα και χαμηλή οξύτητα, χωρίς να τις αναμείξουμε με ελιές άλλων, τη μέρα που τις μαζέψατε στον κήπο ή στο περιβόλι σας!

Το Περιβόλι στη Βάρη διαθέτει ένα μικρό ελαιοτριβείο ψυχρής έκθλιψης, ιδανικό για την κατεργασία μικρών ποσοτήτων ελαιόκαρπου. Μ’ άλλα λόγια, αν έχετε ακόμα και ένα ή δύο ελαιόδεντρα στον κήπο σας, φέρτε τις ελιές σας, να σας… βγάλουμε το λάδι!

Το ελαιοτριβείο μας, τους μήνες ελαιοπαραγωγής (Από Οκτώβριο έως Ιανουάριο) στεγάζεται σε ένα μικρό θερμοκήπιο, στην διάθεση κάθε Αθηναίου που έχει έστω και μία ελιά στον κήπο του. Η διαδικασία που ακολουθούμε, αφού μας φέρετε τις ελιές σας έχει μεράκι, και μπορείτε εάν θέλετε να είστε και εσείς εκεί, μαζί μας, για παρέα.

Η μεγάλη διαφορά αυτού που προσφέρουμε είναι ότι κατά την έκθλιψη του λαδιού, οι ελιές σας δεν πάνε για κατεργασία μαζί με άλλες, όπως συχνά συμβαίνει στα περισσότερα ελαιοτριβεία. Έτσι, η ποιότητα της πρώτης ύλης είναι εξασφαλισμένη, ειδικά όταν πρόκειται για ελιές που καλλιεργούνται χωρίς χημικά.

Υπάρχουν φυσικά και μεγάλες τεχνικές διαφορές στο πως σας βγάζουμε το λάδι:

Το λάδι αφαιρείται από την ελιά μόνο με μάλαξη και φυγοκέντρηση, χωρίς την προσθήκη ζεστού νερού, βγαίνοντας από το μηχάνημα παρθένο και σε θερμοκρασία δωματίου. Παράγει ως απόβλητο μία συμπαγή πάστα από καρπούς και κουκούτσια, άοσμη και εύκολη στη διαχείριση. Κλείνοντας εγκαίρως ραντεβού (δηλαδή πριν μαζέψετε τις ελιές), μπορείτε να έχετε το λάδι σας έτοιμο την ίδια την ημέρα της συγκομιδής του καρπού, δίνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο λάδι!

Συμπερασματικά, η χρήση πρώτων υλών υψηλής ποιότητας και προηγμένων τεχνικών εκχύλισης είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή κορυφαίου ελαιολάδου. Οι ελιές ζυμώνονται και φυγοκεντρούνται χωρίς ζεστό νερό, με αποτέλεσμα παρθένο λάδι σε θερμοκρασία δωματίου και διαχειρίσιμο στερεό απόβλητο. Κλείζοντας ένα ραντεβού, οι πελάτες μπορούν ακόμη και να έχουν έτοιμο το λάδι τους την ημέρα της συγκομιδής.

ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΣΤΗ ΒΑΡΗ

Λειτουργεί ένα μικρό, μοντέρνο ελαιοτριβείο ψυχρής έκθλιψης, ιδανικό για την κατεργασία μικρών ποσοτήτων ελαιόκαρπου.

Έτσι, αν έχετε ακόμα και λίγα ελαιόδεντρα στον κήπο σας, μπορείτε να έχετε το δικό σας παρθένο ελαιόλαδο με πλούσιο άρωμα και γεύση, λαμπερό χρώμα και χαμηλή οξύτητα.

Κλείνοντας εγκαίρως ραντεβού στο μικρό μας ελαιοτριβείο , πριν την συγκομιδή, μπορείτε να πάρετε λάδι από τις δικές σας ελιές χωρίς αυτές να αναμειχθούν με ελιές άλλων, τη ίδια μέρα που θα τις μαζέψετε από τον κήπο ή το κτήμα σας, δίνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο λάδι.

Γνωρίστε από κοντά αυτή την υπέροχη διαδικασία!

Καλέστε μας στο 210 896 3000 για να δεσμεύσετε την επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Στο ελαιοτριβείο μας οι ελιές σας δεν πάνε για κατεργασία μαζί με άλλες, όπως συχνά συμβαίνει στα ελαιοτριβεία όταν η ποσότητα είναι μικρή. Έτσι, η ποιότητα της πρώτης ύλης είναι εξασφαλισμένη, ειδικά όταν πρόκειται για ελιές που καλλιεργούνται χωρίς χημικά.

Το μηχάνημα που χρησιμοποιούμε είναι τελευταίας τεχνολογίας και κάνει ψυχρή έκθλιψη δύο φάσεων: Το λάδι αφαιρείται από την ελιά μόνο με μάλαξη και φυγοκέντρηση, χωρίς την προσθήκη ζεστού νερού, βγαίνοντας από το μηχάνημα παρθένο και σε θερμοκρασία δωματίου.

Τα υπολείμματα της ελαιοποίησης κομποστοποιούνται και επιστρέφουν στο χώμα, κλείνοντας τον θρεπτικό κύκλο χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον με απόβλητα (κατσίγαρο).

Το κόστος της διδικασίας είναι σημαντικά υψηλότερο απ’ότι στα κλασικά ελαιοτριβεία: απευθυνόμαστε αποκλείστικα σε ανθρώπους με μικρή ποσότητα καρπού (50 εώς 300 κιλά) που θέλουν την υψηλότερη δυνατή ποιότητα λαδιού αποκλειστικά από τις δικές τους ελιές.

Η ελαιοποίηση γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού, στους μήνες ελαιοπαραγωγής (Οκτώβριο-Ιανουάριο), και τις ημέρες Δευτέρα εώς Παρασκευή, από τις 9.00 εώς τις 15.00

Για ξεναγήσεις/επισκέψεις στο ελαιοτριβείο μπορείτε να συμμετέχετε σε κάποιο από τα αγροτουριστικά μας προγράμματα.