ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Το Περιβόλι στη Βάρη είναι πρώτα από όλα αυτό που λέει το όνομά του: Ένα περιβόλι!

Αν το επισκεφθεί κανείς, με την πρώτη ματιά θα του φανεί παρόμοιο με πολλά άλλα περιβόλια, μποστάνια ή φάρμες που έχει δει. Αν όμως κοιτάξει πιο προσεκτικά, θα ανακαλύψει τα πολλά μικρά μυστικά που κρύβει, και που κάνουν μια μεγάλη διαφορά. Διαφορά στον τρόπο που καλλιεργούμε, διαφορά στον τρόπο που ο άνθρωπος και η φύση συνεργάζονται, διαφορά στον τρόπο που τρώμε, διαφορά στον τρόπο που ζούμε, διαφορά στο πως σχεδιάζουμε το μέλλον.

Στο Περιβόλι μπορείς να έρθεις να παρατηρήσεις όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Μπορείς να μάθεις πώς κάποια από αυτά μπορείς να τα κάνεις κι εσύ στο δικό σου κήπο ή ακόμα και στο μπαλκόνι σου. Μπορείς να περιεργαστείς τους χώρους του και να πάρεις ιδέες, ή απλώς να χαλαρώσεις σε ένα περιβάλλον ηρεμίας και πρασίνου. Μπορείς ακόμα και να δοκιμάσεις αυτά που καλλιεργούμε και να μας πεις τη γνώμη σου!

Το Περιβόλι φύτρωσε οργανικά. Αναπτύχθηκε σε μόλις 4 χρόνια. Πολλά στοιχεία του Περιβολιού τα βρήκαμε εκεί, ενώ άλλα τα αναπτύξαμε και μεγαλώσαμε μαζί τους, σιγά- σιγά.
Το Περιβόλι δεν θα είναι ποτέ «τέλειο» και ποτέ τελειωμένο, αλλά κάθε μέρα, κάθε εποχή και κάθε χρόνο, θα αναπτύσσεται, θα εξελίσσεται και θα βελτιώνεται! Δεν πιστεύουμε στις απότομες αλλαγές, γι’ αυτό φροντίσαμε το Περιβόλι να φυτρώσει στο ρυθμό του.

Στο Περιβόλι επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα 11 ετών και άνω. Το Περιβόλι στη Βάρη είναι ένα farm-to-fork εστιατόριο που καλλιεργεί τροφή και την προσφέρει στους θαμώνες του. Παράλληλα, διοργανώνει διάφορες δραστηριότητες όπως γευσιγνωσίες, ξεναγήσεις, συγκεντρώσεις και πολλά άλλα. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε να συμπεριλάβουμε τα παιδιά σε αυτή την υπέροχη εμπειρία αλλά η αδυναμία ορισμένων γονιών να αντιληφθούν ότι το Περιβόλι είναι ένας φυσικός χώρος που πρέπει όλοι να σεβόμαστε μας οδήγησε σε αυτή την απόφαση – απαραίτητη τόσο για την ασφάλεια των ίδιων των παιδιών όσο και για την διατήρηση του ευαίσθητου οικοσυστήματος που με τόση αγάπη έχουμε δημιουργήσει.