ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Το Περιβόλι στη Βάρη είναι πρώτα από όλα αυτό που λέει το όνομά του: Ένα περιβόλι!

Αν το επισκεφθεί κανείς, με την πρώτη ματιά θα του φανεί παρόμοιο με πολλά άλλα περιβόλια, μποστάνια ή φάρμες που έχει δει. Αν όμως κοιτάξει πιο προσεκτικά, θα ανακαλύψει τα πολλά μικρά μυστικά που κρύβει, και που κάνουν μια μεγάλη διαφορά. Διαφορά στον τρόπο που καλλιεργούμε, διαφορά στον τρόπο που ο άνθρωπος και η φύση συνεργάζονται, διαφορά στον τρόπο που τρώμε, διαφορά στον τρόπο που ζούμε, διαφορά στο πως σχεδιάζουμε το μέλλον.

Στο Περιβόλι μπορείς να έρθεις να παρατηρήσεις όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Μπορείς να μάθεις πώς κάποια από αυτά μπορείς να τα κάνεις κι εσύ στο δικό σου κήπο ή ακόμα και στο μπαλκόνι σου. Μπορείς να περιεργαστείς τους χώρους του και να πάρεις ιδέες, ή απλώς να χαλαρώσεις σε ένα περιβάλλον ηρεμίας και πρασίνου. Μπορείς ακόμα και να δοκιμάσεις αυτά που καλλιεργούμε και να μας πεις τη γνώμη σου!

Το Περιβόλι φύτρωσε οργανικά. Αναπτύχθηκε σε μόλις 4 χρόνια. Πολλά στοιχεία του Περιβολιού τα βρήκαμε εκεί, ενώ άλλα τα αναπτύξαμε και μεγαλώσαμε μαζί τους, σιγά- σιγά.
Το Περιβόλι δεν θα είναι ποτέ «τέλειο» και ποτέ τελειωμένο, αλλά κάθε μέρα, κάθε εποχή και κάθε χρόνο, θα αναπτύσσεται, θα εξελίσσεται και θα βελτιώνεται! Δεν πιστεύουμε στις απότομες αλλαγές, γι’ αυτό φροντίσαμε το Περιβόλι να φυτρώσει στο ρυθμό του.

Ελάτε στο Περιβόλι στη Βάρη για να ζήσετε τη φύση του μέλλοντος μας και να ανακαλύψτε τα μυστικά του. Απολαύστε την αρμονία της φύσης, γευτείτε απλές εποχιακές γεύσεις στην Κουζίνα μας, επιλέξτε μία από τις δραστηριότητές μας και κάντε τον περίπατο στο Περιβόλι, τον οποίο και έχουμε σχεδιάσει ειδικά για κάθε ηλικία.

Τα πρωινά των καθημερινών, προσφέρουμε Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από την προσχολική ηλικία έως και το Γυμνάσιο, ενώ τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα θα βρείτε γεύσεις, σεμινάρια και δραστηριότητες ανάλογα με την εποχή.

Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ

Εδώ, ο άνθρωπος και η φύση αναπτύσσονται, εξελίσσονται, βελτιώνονται και μεγαλώνουν μαζί.

Όλοι και όλα έχουν το ρόλο τους στο Περιβόλι!

Από το πιο μικρό σκουλήκι, τα νούφαρα της λίμνης μέχρι και τις φυσικές τεχνικές λίπανσης, όλα μαζί αποτελούν ένα πραγματικά αειφόρο οικοσύστημα.

Στο Περιβόλι στη Βάρη η ζωή κυλάει όμορφα: Μπορείτε να δείτε κυκλικά(!) παρτέρια που αναπτύσσονται σύμφωνα με πρωτότυπες ιδέες για την καλλιέργεια και το χώμα, όπως το

περίφημο «Κοτοτρακτέρ» μας, να μάθετε πολλά για τον κύκλο της ζωής στη Σκουληκόφαρμά μας, να συζητήσουμε με αφορμή την «πράσινη» Ηλιακή Τουαλέτα μας για το νερό και τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων, αλλά και απλά να ηρεμήσετε & να χαλαρώσετε δίπλα στη Λιμνούλα μας.

Περπατώντας στο Περιβόλι μπορεί κανείς να ζήσει μία πρωτόγνωρη εμπειρία αρμονίας & ηρεμίας και να γνωρίσει πράγματα καινούργια και συναρπαστικά!

Η Ζωή στο Περιβόλι