ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση έχει μπει για καλά στα σχολικά προγράμματα, καθώς τα περιβαλλοντικά ζητήματα αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα στις κοινωνίες του σήμερα. Η επιστημονική μας ομάδα, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και περιβαλλοντολόγους, σχεδίασε τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που προσφέρει το Περιβόλι, αρχίζοντας από την προσχολική ηλικία έως και τη Β’ Γυμνασίου.

Σχεδιασμένα με επιστημονικότητα, μεράκι και δημιουργικότητα βασίζονται στην εμπειρία του Περιβολιού και τη βιωματική εκπαίδευση και δίνουν έναυσμα για προσωπική ανακάλυψη και κριτική σκέψη.

« Τι τρώνε τα φυτά; ποιές είναι οι ανάγκες τους; πόσο διαφέρουν από τα ζώα; που βρίσκουμε τα θρεπτικά στοιχεία που χρειαζόμαστε; Ποιος είναι ο ρόλος του ανθρώπου σε αυτό το σύστημα; » 

Αυτά και άλλα πολλά, είναι τα θέματα που πραγματεύονται τα προγράμματά μας.

Η κάθε ηλικιακή ομάδα προσεγγίζεται με διαφορετικό τρόπο, έτσι προσφέρουμε σε παιδιά Προσχολικής ηλικίας τον «Περίπατο στο Περιβόλι», σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Α’- Β’ Δημοτικού το «Ονειρεμένο Περιβόλι», και τέλος σε παιδιά από Γ’ Δημοτικού έως Β’ Γυμνασίου το πρόγραμμα «Ο Κύκλος της Τροφής: Το φαγητό του φαγητού μου»  προσαρμοσμένο στην ηλικιακή ομάδα που μας επισκέπτεται κάθε φορά.

Στο Περιβόλι στη Βάρη σεβόμαστε τους ρυθμούς της φύσης. Γι’ αυτό και έχουμε δημιουργήσει συναρπαστικά Εποχικά Εκπαιδευτικά προγράμματα όπως το «Έτσι Μαζεύουμε Ελιές» και «Έτσι Ζουν οι Μέλισσες» για να παρακολουθούμε τη φύση … επί το έργον!

Το Περιβόλι προσφέρει καθημερινά προγράμματα σχολικής εκπαίδευσης & κάθε απόγευμα και Σαββατοκύριακο Σεμινάρια και Δραστηριότητες για όλους.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Σχολεία

© 2016 Το Περιβόλι στη Βάρη. All Rights Reserved | Web Design by BEST OF / Developed by Feel Digital.